top of page

Pianotechniek

In de volksmond staat onze baan meer bekend als pianostemmer, maar als pianotechnicus doen wij veel meer dan alleen het stemmen van de instrumenten.

Stemmen

Het stemmen van piano's en vleugels behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden. Om uw instrument in een goede staat te houden is het wenselijk om uw instrument minimaal twee keer per jaar te laten stemmen. Door de verschillen in luchtvochtigheid in de verschillende seizoenen gaat het instrument "werken", waardoor de stemming verloopt. Om het hele jaar door op een piano te kunnen spelen die mooi op stemming is, is het belangrijk om deze met regelmaat te laten stemmen. Ook hierin geven wij u graag advies.

Kosten

Stembeurt vanaf €80,- incl. BTW

Voor vaste klanten is de de prijs in overleg, vraag ons naar de voorwaarden.

Stemabonnement: 2x per jaar, vanaf €130,- incl. BTW

3Y0A7753.jpg
3Y0A7988.jpg

Onderhoud & Reparaties 

Ook voor het onderhoud of reparaties aan uw instrument kunt u bij ons terecht. Dit kunnen kleine onderhoudsbeurten betreffen maar ook complete revisies of restauraties. Bij restauraties kunt u bijvoorbeeld denken aan zeer oude instrumenten die u graag in originele staat terug zou willen hebben gebracht.

Bij onderhoudswerkzaamheden kunt u bijvoorbeeld denken aan het laten schuren van de hamerkoppen, het richten van de dempers, of het vlak laten leggen van het klavier. Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het afregelen van het mechaniek.

Enkele voorbeelden van veel voorkomende reparaties en onderhoud : 

  • Reparatie van een gescheurde zangbodem.

  • Afregelen pianomechaniek / vleugelmechaniek.

  • Plaatsen van een hydroceel-unit.

  • Schuren van hamerkoppen.

  • Vervangen van ingesleten roulette (vleugelmechaniek).

  • Vervangen van de besnaring.

  • Kastreparaties (exterieur).

Neem gerust contact met ons op voor een advies op maat.

bottom of page